Saliralaire

  • Diario Digital | sábado, 04 de julio de 2020
  • Actualizado 07:57

EMPRESARIS DE CATALUNYA.

EC propone un encuentro a la consellera d’Empresa i Coneixement

Empresaris de Catalunya (EC) considera que el primer paso para que vuelvan las empresas es reconocer que se han ido tal como ha hecho la consellera Chacón. EC le propone un encuentro a raíz de su repentino interés en la fuga de empresas.

EC propone un encuentro a la consellera d’Empresa i Coneixement

EC ha enviado una carta a la consellera d’Empresa i Coneixement, proponiéndole un encuentro a raíz de su repentino interés en la fuga de empresas.

Empresaris de Catalunya, organización que agrupa a más de 500 empresas y directivos favorables al respeto a las leyes y al mantenimiento de Cataluña dentro de España, ha enviado una carta a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, con motivo del informe en el que reconoce que el procés provocó la fuga de 3.700 empresas en los meses posteriores a octubre de 2017.

En la carta, la organización empresarial pide a la consellera una reunión “para tener la oportunidad de explicarle personalmente las propuestas de Empresaris de Catalunya con el objetivo de que las empresas que huyeron de Cataluña vuelvan a casa”.

En este sentido, el presidente de Empresaris de Catalunya, Josep Bou avanza a la consellera que “el respeto al marco estatutario y constitucional, la seguridad jurídica y la reconstrucción de las relaciones institucionales leales entre Cataluña, España y la Unión Europea son algunas de las medidas que le quiere proponer”.Texto íntegro de la carta [abrir en PDF]

Honorable Senyora,

Hem estat coneixedors, a través dels mitjans de comunicació, de l’informe Efectes del trasllat de seus socials en l’economia productiva de Catalunya que vostè va presentar en roda de premsa aquest dimecres 19 de setembre de 2018 i que tracta de les 3.700 empreses –segons les seves dades– que van haver de marxar contra la seva voluntat degut a la greu inseguretat jurídica que va generar el procés.

Abans de tot, permeti’ns traslladar-li la nostra més sincera felicitació per treballar en aquest àmbit. Som conscients de que molts dels seus companys de Govern encara neguen la fuga d’empreses i els seus aliats polítics encara afirmen que només van marxar 300 empreses, així que reconèixer que van marxar gairebé 3.700 empreses en aquell curt període és un gest valent que hem de posar en valor.

Per aquest motiu ens agradaria demanar-li una reunió on poguéssim tenir l’oportunitat d’explicar-li personalment les nostres propostes a fi i efecte de permetre que les empreses catalanes que van fugir tornin a casa nostra.

Ja li avancem que el respecte al marc estatutari i constitucional, la seguretat jurídica i la reconstrucció d’un marc institucional de relacions lleials entre la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Espanya i la Unió Europea, així com incloure a les prioritats del Govern de Catalunya un impuls a la política industrial, un alleugeriment de la càrrega fiscal i la potenciació de Catalunya com a destí turístic de prestigi són algunes de les mesures que li voldríem proposar.

Ens agradaria, per tant, poder col·laborar amb la seva Conselleria donat l’anunci que vostè ha fet aquesta setmana i l’interès manifest en que les empreses puguin retornar la seva seu social allà d’on mai haurien d’haver marxat.

Restem a la seva disposició per poder intercanviar punts de vista sobre l’economia catalana el dia i l’hora que vostè tingui a bé per rebre la nostra entitat.

Aprofitem l’ocasió per convidar-la a la conferència que celebrarem el proper 27 de setembre a les 19:00 al Grand Hotel Central Barcelona, on podrem escoltar de primera mà els consells de dos empresaris que van venir a Catalunya quan aquesta era una terra emprenedora i oberta, van dinamitzar l’economia catalana i van crear llocs de treball.